Росіянам не вдалося знищити енергооб'єкти під час нічної атаки: усі ракети збила ППО

Росіянам не вдалося знищити енергооб'єкти під час нічної атаки: усі ракети збила ППО

У ніч на 7 червня армія рф намагалася завдати удару по об’єктах критичної інфраструктури України ракетами і "шахедами".

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, ракети запускали із стратегічної авіації – бомбардувальників Ту-95МС з повітряного простору Саратовської області, а "шахеди" - з районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – рф. та мис Чауда – Крим.

Усього армія рф застосувала 5 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та 53 ударні БпЛА.

"Відбивали повітряний напад мобільні вогневі групи Сил оборони України, винищувальна авіація, підрозділи зенітних ракетних військ та радіоелектронної боротьби Повітряних Сил. В результаті протиповітряного бою збиті 48 ударних БпЛА та 5 крилатих ракет Х-101/Х-555 у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Харківській, Київській та Хмельницькій областях", - йдеться у повідомленні. 

"В результаті нічної атаки уражених об'єктів енергетики немає", – заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону, повідомляє "Главком".

"На щастя, під час останньої атаки немає вражених об'єктів енергетики. Проте ми розуміємо, що ворог не полишає надії обстрілу об'єктів цивільної енергетичної інфраструктури. Його мета — це повний блекаут", – сказав він.

За повідомленням ДСНС, вранці 7 червня у Київській області відбувалася ліквідація пожежі, що виникла внаслідок ворожих обстрілів.

Керівник ОВА Руслан Кравченко повідомив, що пожежа виникла на одному з промислових обʼєктів області, постраждалих немає.