Юрченко розповів подробиці про будівництво тимчасового житла для рубіжан на Закарпатті

Юрченко розповів подробиці про будівництво тимчасового житла для рубіжан на Закарпатті

Потужність комплексу, який будується для переселенців з Рубіжанської громади на Закарпатті, дозволить задовольнити потреби у житлі для 144 осіб.

Про це повідомляє начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій Юрченко.

Він розповів, що днями побував у Батраді Закарпатської області, де з представниками будівельної компанії обговорив стан справ з будівництва комплексу тимчасових споруд для проживання ВПО.

За словами Юрченка, на ділянці площею 2 га будуються дві двоповерхові будівлі на 32 квартири (24 однокімнатні та 8 двокімнатних). Під однією будівлею, у підвальному поверсі, передбачається облаштування укриття для розміщення мешканців комплексу під час повітряної тривоги.

Окрім житла, планується виконати роботи із благоустрою території: мощення тротуарною плиткою, встановлення вуличного освітлення, озеленення території, улаштування дитячого майданчику, гостьової стоянки, кругової дороги навколо будівель, розміщення майданчика для контейнерів для сміття.

Також на території комплексу розмістять трансформаторну підстанцію, дизель-генератор, водозабірну свердловину, протипожежні резервуари з насосною станцією та очисні споруди.

«Потужність комплексу дозволить задовольнити потреби у житлі для 144 мешканців громади. Надання житлових приміщень буде здійснюватися у Порядку формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 №495 «Деякі заходи з формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», - зауважив керівник Рубіжанської МВА.

Проєкт реалізується завдяки фінансовій підтримці Товариства Червоного Хреста.

Нагадаємо, у ЛОВА розповіли про плани Сєвєродонецької та інших громад щодо тимчасового житла для переселенців.