Тривалість відключень по Україні повинна вирівнятись – які зміни очікують на громадян з 24 червня

Тривалість відключень по Україні повинна вирівнятись – які зміни очікують на громадян з 24 червня

З 24 червня з доступної електроенергії буде відніматися обсяг електрики, який йде на критичну інфраструктуру. Водночас до областей будуть доводитися нові ліміти для населення.

Про це розповів радник прем'єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко.

Він повідомив, що було виведено на два тижні раніше атомний блок з ремонту. Це додало системі 1000 МВт.

"Це дуже суттєва цифра, яка допомогла на вихідні уникнути обмежень. Проте вчора ввечері Укренерго впродовж однієї години залучало аварійну допомогу від сусідів, щоб виконати обіцянку і не застосовувати графіки обмежень, щоб не в значному обсязі, але такі графіки запровадити", - пояснив Бойко.

Він сказав, що з доступної електроенергії в Україні будуть віднімати обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі й вже з таким винесеним за дужки обсягом буде доводитись ліміт для кожної області.

"Умовно кажучи, тепер буде не 80% на кожну область, а з урахування критичної інфраструктури, яка зменшить доступність, буде, наприклад, 70%. Але ці 70% будуть доведені до кожного регіону. Відповідна тривалість відключень по Україні плюс-мінус повинна вирівнятись", - розписав процес радник прем'єр-міністра України з питань енергетики.

Нагадаємо, що директор Центру досліджень енергетики заявив, що липень стане важким місяцем для українців.