В Івано-Франківську університетський гуртожиток та адмінбудівлю переробили на соцжитло для ВПО (ФОТО)

В Івано-Франківську університетський гуртожиток та адмінбудівлю переробили на соцжитло для ВПО (ФОТО)

Університетський гуртожиток та адмінбудівлю в Івано-Франківську реконструювали під енергоефективне соцжитло для ВПО.

Про це повідомляє "Галка" з посиланням на НЕФКО.

Щоб полегшити навантаження на міську інфраструктуру щодо розміщення нових мешканців, університетський гуртожиток та адміністративну будівлю в Івано-Франківську реконструювали під енергоефективне соціальне житло для ВПО за програмою «Підтримка ЄС для задоволення нагальних житлових потреб внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні». Її фінансує Європейський Союз, реалізується вона  під управлінням НЕФКО.

В Івано-Франківську університетський гуртожиток та адмінбудівлю переробили на соцжитло для ВПО (ФОТО)

У рамках бюджету 2,2 млн євро об’єкти реконструювали із застосуванням сучасних енергоефективних рішень. У гуртожитку замінили систему опалення та встановили індивідуальний тепловий пункт, утепили фасад та горище, відремонтували дах та виконали внутрішні оздоблювальні роботи. Крім того, встановили сонячну електростанцію для забезпечення електропостачання та модернізували системи воФранківську університетський гуртожиток та адмінбудівлю переробили на соцжитло для ВПОдопостачання, водовідведення та вентиляції.

В адмінбудівлі добудували додатковий поверх та спорудили новий дах. Також встановили індивідуальний тепловий пункт, пожежну сигналізацію та теплоізоляцію, під’єднали комунікації й відремонтували фасад. Житло укомплектовали всіма необхідними меблями, побутовою технікою, кухонним посудом та спальними аксесуарами. Відремонтований гуртожиток здатний вмістити 150 мешканців, а адміністративна будівля – 40.

«Реконструкція та енергоефективна модернізація соціального житла в Івано-Франківську стосується не лише облаштування комфортного прихистку для внутрішньо переміщених осіб: цей проєкт сприяє зміцненню енергетичної стійкості та незалежності України», – зауважує старший радник НЕФКО Ронні Нільссон. 

Як повідомлялося раніше, на базі гуртожитку № 2 Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу нещодавно відкрили соціальний гуртожиток для людей, які постраждали від війни.

Нагадаємо, луганчанам пропонують тимчасове житло на Рівненщині.