Україні протягом 10 років буде потрібна допомога в розмірі близько 500 млрд євро, - Шольц

Україні протягом 10 років буде потрібна допомога в розмірі близько 500 млрд євро, - Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, відкриваючи берлінську Конференцію з відновлення України, заявив, що Україні протягом 10 років буде потрібна допомога в розмірі близько 500 млрд євро.

Про це пише DW.

Шольц сказав, що посилається на за дані Світового банку. Крім цього, він закликав бізнес інвестувати у відновлення України, де продовжують діяти сотні німецьких компаній – причому лише в автомобільному секторі працюють 35 тисяч осіб. "2Попри війну, відтоку німецьких інвестицій не сталося", - наголосив Шольц, - "А обсяг торгівлі значно збільшився порівняно з довоєнним періодом. Все це свідчить про те, що бізнес розуміє потенціал України".

Також він закликав союзників підтримати німецьку ініціативу у сфері ППО "усім, чим можливо", оскільки "найкраще відновлення - це те, в якому немає потреби".

Також Шольц підтвердив, що домагатиметься більш масштабної та довгострокової допомоги Україні на саміті G7 в Італії, який розпочнеться 13 липня. 

Нагадаємо, 11 червня президент Володимир Зеленський прибув до Німеччини для участі в Конференції з відновлення України та переговорів із Федеральним канцлером Олафом Шольцом.

Зеленський хоче домовленостей за підсумками конференції на мільярди євро.

Напередодні, 10 червня, Мустафа Найєм заявив, що залишає посаду голови Агентства відновлення. Таке рішення він прийняв самостійно і заявив про системні перешкоджання з боку Кабміну, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження. Найєм був одним з тих, хто готував Конференцію з відновлення України у Берліні і мав поїхати туди у відрядження, але прем'єр Денис Шмигаль не підписав дозвіл.