У Німеччині майже тиждень шукали 9-річну доньку українського військового та знайшли тіло

У Німеччині майже тиждень шукали 9-річну доньку українського військового і знайшли тіло

У Німеччині у місті Дьобельн у Саксонії тиждень розшукували девʼятирічну українську дівчинку Валерію, а 11 червня знайшли тіло дитини.

Про це повідомляє Bild.

Тіло знайшли за три кілометри від будинку її родини Валерії, проте зазначається, що невідомо, чи це тіло саме Валерії.

Одразу після виявлення екстрені служби оточили територію.

"Близько 14:30 поліцейські виявили мертву людину в лісі між районом Россвайн у Маліч і районом Дебельн у Гермсдорфі. Одразу після виявлення надзвичайники оточили територію. Наразі перевіряється, чи була це загибла дев’ятирічна дівчинка з Дебельна, яку раніше розшукували", — сказав речник поліції.

Мер Дебельна Свен Лібхаузер (43 роки, ХДС) сказав Bild після того, як тіло було знайдено: "Ця жахлива новина мене дуже засмучує. Я шокований і не можу в це повірити".

Валерія втекла з України з мамою та бабусею через війну до Дьобельна в Саксонії. Батько Роман Григорович залишився в Україні та воював вдома проти путінських військ. Коли його дочка зникла, в армії йому дали відпустку та дозволили виїхати до Німеччини, і зараз він чекає на документи.

Bild зв’язався з Романом Григоровичем телефоном у суботу вранці в Дніпропетровській області. Він вірить, що його дитину викрали.

"Мене звати Роман, я батько Валерії, дівчинки, яка зникла в Німеччині 3 червня 2024 року, — розповідає Роман. — Шостий день пошуків, і досі невідомо, де моя донька. Хочу подякувати всім, хто допомагає знайти Валерію. Поки я оберігав спокійний сон українських дітей на фронті, моя рідна дочка безслідно зникла. Я звертаюся до тих, хто причетний до її зникнення: знайдіть у собі мужність повернути нашу улюблену дитину нам, батькам. Я дуже сподіваюся, що незабаром зможу тримати свою доньку на руках".

Він додав, що розлучився з матір'ю доньки у 2023 році.

"Віддаленість, війна … усе це ускладнювало шлюб, — каже батько.  - Але ми з Надею домовилися, що це не повинно впливати на наших дітей. Ми завжди намагалися дати їм усе. Ми розлучилися у 2023 році".

У поліції також не виключають, що дівчину викрали. У суботу також повідомлялося, що слідчі дії тривають за всіма напрямками. Слідчі навіть опитали знайомих родини за кордоном.

Нагадаємо, у березні у Німеччині знайшли тіло української громадянки 51-річної Марини Стеценко, яка раніше вважалася зниклою разом із донькою та новонародженою онукою. Її доньку 27-річну – Маргариту Разаз, знайшли убитою на березі Рейну. Онуку Мію знайшли живою. 

Підозрюваними у справі проходять 43-річна росіянка та 44-річний німець. За версією слідства, вони вбили матір та бабусю дівчинки, щоб забрати дитину собі. Злочинці заманили біженців, пообіцявши їм допомогти оформити документи у Німеччині.