Повідомили про підозру ще одному прикордоннику з Луганщини, який пішов працювати на окупантів

Повідомили про підозру ще одному прикордоннику з Луганщини, який пішов працювати на окупантів

Працівники Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру колишньому прикордоннику зі Старобільського району, який зрадив присягу та став рятувальником у самопроголошеній «лнр».

Про це повідомляє Теруправління ДБР у Краматорську.

Зазначається, що з початком повномасштабного вторгнення прикордонник покинув свій підрозділ та лишився на тимчасово окупованій території Старобільського району. Чоловік підтримав окупаційний режим та влаштувався на «службу» до «55 пожежно-рятувальної частини».

«Експравоохоронець наразі виконує злочинні накази окупаційної влади та проводить профілактичні заходи серед місцевих мешканців за вимогами російського законодавства. За наявною інформацією, підозрюваний отримав паспорт громадянина рф», - розповіли у ДБР.

Чоловіка підозрюють у добровільному зайнятті посади у незаконно створеному правоохоронному органі (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, прокурори Луганської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно інспектора прикордонної служби.