За дезертирство та колабораціонізм судитимуть прикордонника з Луганщини

За дезертирство та колабораціонізм судитимуть прикордонника з Луганщини

Прокурори Луганської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно інспектора прикордонної служби.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Слідство встановило, що 24 лютого 2022 року прикордонник самовільно залишив місце служби та покинув район виконання завдання відділу прикордонної служби у Старобільському районі Луганської області.

Зазначається, що обвинувачений залишився на тимчасово окупованій території та вступив у злочинну змову з окупаційними військами рф й представниками незаконних збройних формувань самопроголошеної «лнр».

Він добровільно погодився на пропозицію обійняти посаду «генерального директора державного закладу лнр «Біловодський краєзнавчий музей». Фігуранту інкримінували дезертирство та колабораційну діяльність (ч. 4 ст. 408, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Спеціальне досудове розслідування вело ТУ ДБР, розташоване у Краматорську.

Нагадаємо, слідчі ДБР завершили спеціальне досудове розслідування щодо двох експравоохоронців з Луганщини, які після російського вторгнення добровільно пішли на співпрацю з окупантами, ще одній - заочно повідомили про підозру у колабораціонізмі.