На вихідних в Україні грозові дощі і сильні зливи оминуть лише три регіони

На вихідних в Україні грозові дощі і сильні зливи оминуть лише три регіони

На вихідних в Україну зайде циклон, його центр розташується над півднем, і впродовж суботи-неділі він буде поступово зміщуватися на східні області.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

За її прогнозом, короткочасні грозові дощі, подекуди навіть сильні зливи, шквали та град найбільш ймовірні у південній частині (окрім Одещини), у східних областях, а також у центрі, окрім Вінниччини.

"Циклон буде крутитися, вивертатися на схід, а потім на північ - отже ще під його вплив потраплять і північні області України", - додала Діденко.

За її словами, лише західна частина, Одещина та Вінниччина опиняться під впливом смуги високого атмосферного тиску, тому тут опадів не очікується.

Температура повітря найближчими днями в Україні: у денні години передбачається в більшості областей +20+26 градусів, під час дощу зниження до +17+19 градусів, на Луганщині +27+30 градусів.

У Києві 15-16 червня пройдуть періодичні дощі, місцями з грозами. Максимальна температура повітря вихідними буде невисокою, +20+22 градуси, під час дощу зниження до +17+20 градусів.