До 12 років тюрми загрожує експрикордоннику, який очолив загін «юнармії» на Луганщині

До 12 років тюрми загрожує експрикордоннику, який очолив загін «юнармії» на Луганщині

Працівники Державного бюро розслідувань завершили спеціальне досудове розслідування щодо експрикордонника з Луганщини, який на тимчасово окупованій території готує українських дітей до військової служби у рф. Обвинувальний акт направили до суду.

Про це повідомляє Теруправління ДБР у Краматорську.

Зазначається, що прикордонник з перших днів повномасштабного вторгнення залишив місце несення служби та почав працювати на окупантів. Він обійняв посаду керівника загону «гзу лнр Біловодська СШ №1» всеросійського дитячо-юнацького військово-патріотичного суспільного руху «юнармія» у самопроголошеній «лнр».

«Це формування діє на тимчасово окупованій території з 2019 року. До «юнармії» залучають дітей з 8 років, їх готують до майбутньої військової служби та мобілізації у рф», - наголошується у повідомленні.

За даними Бюро, колишній правоохоронець безпосередньо проводить урочисті церемонії присвячені прийняттю присяги «юнармії», під час яких діти одразу відпрацьовують стройову підготовку та військову дисципліну.

Експрикордонника обвинувачують у дезертирстві та колабораціонізмі (ч. 4 ст. 408, ч. 6 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво вела Луганська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Нагадаємо, судитимуть керівницю луганського підрозділу російської «юнармії».