Денис Берінчик про Луганщину: «Все роблю, щоб приїхати додому»

Денис Берінчик про Луганщину: «Все роблю, щоб приїхати додому»

Чемпіон світу з боксу за версією WBO у легкій вазі Денис Берінчик розповів, що працює над тим, щоб привезти чемпіонський пояс на рідну Луганщину.

Про це він розповів у розмові з «Сєвєродонецьк онлайн».

«Звичайно, хотілося б привезти. Я намагаюся і все роблю, щоб приїхати додому», - каже він.

Сьогодні всесвітньовідомий боксер приїхав до Івано-Франківська, щоб зустрітися з шанувальниками, маленькими спортсменами та військовими. Боксер привіз свій пояс. Він провів відкрите тренування, роздав автографи та поспілкувався з журналістами.

Берінчик

Берінчик поділився, що після бою відчуває втому, перемога далася йому нелегко. Проте рідна країна була найкращим мотиватором для нього.

«Україна мотивувала мене», - каже спортсмен.

Боксер додав, що залишається у рідній країні, постійно приїздить сюди. Зокрема, на Франківщині у нього часто відбувається тренувальний процес у Буковелі.

Берінчик

Берінчик каже, що суперник в останньому чемпіонському бою був дуже потужний.

«Подивився бій (після перемоги – ред.). Я виграв у дуже крутого мексиканця. Він дуже потужний», - зазначив Берінчик.

Його також запитали про емоції на церемонії нагородження.

«Емоції дуже втомленого чоловіка. Ніякі», - поділився спортсмен.

Для нього перемога означає багато, адже він є «чемпіоном по життю» та прагнув цього.

Берінчик

Також Берінчик прокоментував участь росіян та білорусів у міжнародних змаганнях, зокрема – на Олімпіаді.

«Вони (росіяни – ред.) порушують олімпійську хартію, треба відсторонити усіх їхніх спортсменів.

Якщо брати бокс, то там, у боксі, ми б набили їм пику. А так – треба працювати над тим, щоб не допускати їх до Олімпійських ігор», - каже Берінчик.

Також він розповів про підтримку українців у світі. Він наголосив, що відчуває її під час закордонних поїздок.

«Всі гарно, щиро відносяться. Прапори поруч. Був я в Іспанії, у Польщі, ще була пересадка. Всі підтримують. Українські діаспори, спільноти велику роблять справу. Допомагають, щось передають, завжди поруч і підтримують.

Наприкінці журналісти питали його, як він відноситься до того, коли спортсмени, зокрема, Олександр Усик, стають героями мемів. Він зауважив, що йому ніколи було ще ознайомитися з «народною творчістю».

«Щось я десь проґавив», - каже Берінчик.

мем

Проте дуже цінує підтримку колеги, який щиро вболівав за нього. Як відомо, вони в одну ніч здобули важливі та важкі перемоги. Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу з боксу у надважкій вазі після перемоги роздільним рішенням суддів над Тайсоном Ф'юрі.

Також у ніч проти 19 травня український боксер Денис Берінчик здобув перемогу над мексиканцем Емануелем Наваррете. Він отримав титул чемпіона світу за версією WBO у легкій вазі. Емануель Наваррете - мексиканський боксер-професіонал, який виступає у другій напівлегкій ваговій категорії. Чемпіон світу за версією WBO у другій найлегшій вазі (2018-2020), за версією WBO у напівлегкій вазі (2020-2023), за версією WBO у другій напівлегкій вазі (2023).

Бій боксерів відбувся у Сан-Дієго (США). Поєдинок тривав всі 12 раундів, а перемогу Берінчик отримав за рішенням суддів.

Берінчик вперше дебютував на ринзі професійного боксу. Це його перший пояс чемпіона світу.

Берінчик

Фото isport.ua

Довідка

Денис Берінчик - український професійний боксер, виступає у першій напівсередній вазі та легкій вазі. Срібний призер Олімпійських ігор, срібний призер чемпіонату світу, бронзовий призер літньої Універсіади, дворазовий чемпіон України. Заслужений майстер спорту України з боксу.
Народився 5 травня 1988 у Сорокиному (Краснодон) Луганської області.