У ЛОВА назвали кількість луганських переселенців, які продовжують отримувати грошову допомогу

У ЛОВА назвали кількість луганських переселенців, які продовжують отримувати грошову допомогу

Станом на 1 червня 2024 року на обліку в інших регіонах України перебувають 197,6 тисячі ВПО або 159 тисяч сімей ВПО, які після 24 лютого 2022 року перемістилися з території Луганської області та зареєструвалися за новим фактичним місцем проживання.

Про це повідомила заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська під час конференції «Грошова допомога для внутрішньо переміщених осіб».

За її словами, соціально вразливі категорії складають: пенсіонери – 37,8 тисячі осіб (19,1%); діти – 40,7 тисячі осіб (20,6%); особи з інвалідністю – 9,1 тисячі осіб (4,6%); інші – 3,0%.

За останньою інформацією ДП «ІОЦ Мінсоцполітики України», продовжується централізоване нарахування державних соціальних допомог 17,2 тисячам отримувачам на загальну суму 45,519 млн грн.

“Крім цього, для розширення можливостей підтримки мешканців Луганщини, залучення додаткових джерел та інструментів для вирішення проблемних питань, створено Координаційні центри підтримки цивільного населення при облдержадміністрації та усіх місцевих військових адміністраціях. Також діє обласна Рада з питань ВПО, до складу якої входить 20 активних внутрішньо переміщених осіб”, – зазначили у ЛОВА.

Нагадаємо, сьогодні відбувається конференція «Грошова допомога для внутрішньо переміщених осіб». Її організовує ТСК з питань захисту прав ВПО та інших осіб за підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління».