Єрмак припустив, що на наступний саміт миру запросять росію

Єрмак каже, що на наступний саміт миру запросять росію

На наступний прогнозований саміт миру, який стосуватиметься шляху закінчення війни в Україні, можуть запросити представників росії. 

Про це заявив глава Офісу Президента Андрій Єрмак в ефірі національного марафону, повідомляє "Главред".

За його словами, представникам країни-агресорки можуть передати план, який Україна напрацювала спільно з іншими країнами на саміті.

Єрмак зазначив, що новий план щодо миру в Україні не буде подібним до угод, які Україна укладала з росією раніше.

За його словами, між першим і другим самітами миру пройдуть місяці, а не роки. Адже в Україні триває війна, і наша держава рахує кожну хвилину.

"І саме на цьому шляху ми хочемо провести ці вже тематичні конференції на міністерському рівні, на рівні радників, на рівні експертів, щоб закінчити роботу, яку ми розпочали після зустрічі радників з питань національної безпеки в Джидді, Саудівській Аравії, коли в Києві були створені 10 робочих груп, які більше як рік вже працюють і мають багато напрацювань", – сказав Єрмак.

Він також підкреслив, що ці конференції стануть подіями, які зафіксують конкретні шляхи й конкретні напрацювання по кожному з пунктів формули миру президента Володимира Зеленського, щоб потім об'єднати їх всіх.

"Це буде саме той справедливий план, що стане основою для другого Саміту миру, на який, як говорив президент, і це позиція наша, щоби на цій зустрічі була можливість запросити представників Росії, щоб у присутності всіх відповідальних країн світу, які поважають такі важливі для нас принципи, як суверенітет, територіальна цілісність і наша незалежність, передати цей план", – наголосив Єрмак.

Нагадаємо, саміт миру відбувся протягом 15-16 червня у Швейцарії. Спільне підсумкове комюніке відпочатку підписали 80 країн та чотири організації. 17 червня Ірак та Йорданія відкликали свої підписи під спільним комюніке після саміту миру. 18 червня зранку стало відомо, що підпис під спільним комюніке саміту миру відкликала Руанда. Кількість країн і організацій, які підписали документ зменшилася до 77.