Окупанти змінили правила проведення угод з нерухомістю на Луганщині

Окупанти змінили правила проведення угод з нерухомістю на Луганщині

Для проведення угод з нерухомістю, зареєстрованою у «єдиному державному реєстрі нерухомості» окупантів, у самопроголошеній «лнр» тепер необхідна особиста участь власника.

Про це пишуть окупаційні ресурси.

Про нові правила угод з нерухомістю на окупованій Луганщині повідомило управління «росрєстру» псевдореспубліки.

Зазначається, що подати відповідну заяву може особа, зазначена у «реєстрі» як власник об'єкта нерухомості, або її законний представник, або її представник, який діє на підставі довіреності, засвідченій нотаріально.

Після внесення до «реєстру» запису про неможливість державної реєстрації без особистої участі жодні реєстраційні дії з нерухомістю без згоди власника проводитися не будуть, заявила окупаційна влада.

У разі подання заяви про «державну реєстрацію» переходу права власності від іншої особи, навіть за наявності у неї довіреності, таку заяву повернуть заявнику без розгляду.

Нагадаємо, наприкінці березня 2024 року окупаційна влада рф на тимчасово окупованих територіях (далі – ТОТ) Донецької, Запорізької, Луганської, Херсонської областей України повідомила, що власники житла, розташованого на цій території, повинні зареєструвати право власності на житлову нерухомість у “єдиному державному реєстрі нерухомості” рф. У разі відсутності відповідного запису в реєстрі, або якщо житлове приміщення має ознаки “безхазяйного” (невикористання, невнесення плати за комунальні послуги протягом року), його вилучать "муніципальні органи окупаційної влади рф".

Для внесення даних до зазначеного реєстру для збереження права власності вимагається прибути на ТОТ України, після чого з паспортом громадянина рф звернутися для внесення відповідних даних до реєстру.