Слідчі встановили особу військового ЗСУ, якого обезголовили російські окупанти на Донбасі

Слідчі встановили особу військового ЗСУ, якого обезголовили російські окупанти на Донбасі

Слідчі Офісу генпрокурора встановили особу українського військового, якого обезголовили російські окупанти у Донецькій області.

Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін.

"Встановлено особу загиблого. Наразі ми не можемо назвати його імені, адже тривають процедури для остаточного підтвердження його даних.Також ми ідентифікували російських командирів, потенційно відповідальних за обезголовлення українського захисника. Здійснюється комплекс заходів щодо перевірки цієї інформації", - зазначив він.

Нагадаємо, 18 червня стало відомо, що російські командири віддали наказ не брати в полон українських військовослужбовців, натомість вбити їх шляхом обезголовлення. Факт обезголовлення українського захисника зафіксовано на Донеччині.

Це не перший випадок порушення рф усіх конвенцій про ведення війни і поводження з військовополоненими. Солдати армії рф відрізали полоненим українським війсковим геніталії, розстрілювали.

Один з найвідоміших випадків: росіяни вбили полоненого снайпера 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області 42-річного Олександра Мацієвського після того, як він вигукнув "Слава Україні".