Викрили луганчан, які при окупантах стали «прокурорами»

Викрили луганчан, які при окупантах стали «прокурорами»

Поліцейські Луганщини задокументували злочинну діяльність трьох мешканців області, які під час окупації захопили будівлю районної окружної прокуратури. Також встановили, що ці особи добровільно обійняли посади в незаконно створеному правоохоронному органі самопроголошеної «лнр».

Про це повідомляє поліція Луганської області.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що 44-річний чоловік організував й очолив організовану злочинну групу. До її складу добровільно увійшли 58 та 38-річні мешканці Луганської області.

За інформацією правоохоронців, учасники організованої групи, озброївшись, захопили будівлю та споруди окружної прокуратури. Після чого в захоплених приміщеннях свою діяльність розпочала прокуратура Старобільського району самопроголошеної «лнр». 44-річний підозрюваний очолив вказаний «правоохоронний орган».

«Організована група виконувала вказівки та розпорядження окупаційної влади, в тому числі мінімізації акцій спротиву представникам держави-агресорки та окупаційної адміністрації. Учасники групи були озброєні автоматичною зброєю та пістолетами, мали боєприпаси до них, які зберігали та носили при собі й використовували безпосередньо під час вчинення злочинів, як учасники незаконного збройного формування», – пояснили у поліції.

Вони також займалися виявленням та переслідуванням проукраїнськи налаштованих громадян, у тому числі серед колишніх працівників правоохоронних органів, учасників АТО, військовослужбовців ЗСУ, добровольчих батальйонів їхніх родичів та проведенням несанкціонованих обшуків у громадян.

За даним фактом слідчі Слідчого управління ГУНП в Луганській області розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України, ч. 3 ст. 28, ст. 341, 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, за матеріалами СБУ 10 років тюрми за пособництво агресору заочно отримав колишній керівник Старобільської філії ДП «Луганський автодор».