Українці на ТОТ можуть вступити на магістратуру за спеціальними умовами

Українці на ТОТ  можуть вступити на магістратуру за спеціальними умовами

Для українців на ТОТ запровадили спеціальні умови вступу на магістратуру. Наказ «Про внесення змін до Порядку прийому для здобуття вищої освіти у 2024 році» вже зареєстрували у Міністерстві юстиції. Документ набрав чинності 19 червня.

Про це повідомляє Мінреінтеграції. 

Зміни стосуються осіб, які цього року завершують здобуття вищої освіти ступеня бакалавра та перебувають на ТОТ або в населених пунктах, віднесених до території активних бойових дій.

Якщо вони планують вступати для здобуття ступеня магістра до того самого закладу вищої освіти на спеціальності, яким надається особлива підтримка, то можуть не складати єдине фахове вступне випробування і єдиний вступний іспит.

Якщо в закладі вищої освіти не здійснюється підготовка магістрів за спеціальністю, з якої отримано диплом бакалавра, то особа має право подати документи на таких умовах до будь-якого переміщеного (тимчасово переміщеного) ЗВО Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей.

Проєкт акта розробило МОН за результатами обговорень на засіданнях Координаційного штабу з питань деокупованих територій під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хочуть змінити умови вступу у магістратуру для студентів із ТОТ.