У ДПСУ оцінили небезпеку з боку Білорусії

У ДПСУ оцінили небезпеку з боку Білорусії

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, раптова перевірка бойової готовності військ, шо була оголошена в Білорусії, наразі не становить ніякої загрози для України.

Таку заяву він зробив в етері національного телемарафону "Єдині новини".

Речник розповів, що Білорусь неодноразово проводила навчання та перевірку готовності своїх військ.

Водночас він запевнив, що українська розвідка активно стежить за розвитком подій, аби розуміти, наскільки ситуація загрозлива для України.

"Але попри все, на цей час, навіть під час попередніх перевірок... ми не фіксуємо переміщення поряд із нашим кордоном ні техніки, ні особового складу, в тому числі з підрозділів армії Білорусі", - наголосив Демченко.

Він також сказав, що станом на зараз рф не має на території Білорусі сил, яких було б достатньо для вторгнення на територію України. Зокрема підрозділи, які перебували в Білорусі на навчаннях, рф вивела, але нові не завела.

Андрій Демченко також заяви, що слід бути готовими до будь-яких ситуацій, адже росія може продовжити перекидати свої сили на територію своєї країни-союзниці.

"Тому цей напрямок для нас є також пріоритетним і залишається загрозливим, тому ми укріплюємо всю протяжність кордону з Білоруссю, від Волині до Чернігівщини. Укріплюємо і лінію кордону, і прикордоння для того, щоб усі наші воїни, в тому числі складових ДПСУ, мали всі можливості відбити будь-яку атаку і протидіяти будь-якій загрозі", - пояснив речник ДПСУ.