Фінляндія передає Україні секретний пакет військової допомоги на 159 млн євро

Фінляндія передає Україні секретний пакет військової допомоги на 159 млн євро

Фінляндія надсилає Україні більше військової техніки, це вже 24-й вантаж оборонної допомоги, який коштуватиме 159 млн євро.

Про це повідомляє міноборони країни.

Загальна вартість оборонних матеріалів, поставлених Фінляндією в Україну, зараз становить 2,2 млрд євро.

"Фінляндія віддана підтримці України в її боротьбі проти невиправданого нападу росії. Йдеться не лише про Україну, а й, зрештою, про право всіх вільних народів на існування. Ми, фіни, навчилися з нашої власної історії, наскільки важливим є це питання", — констатує міністр оборони Антті Хаккянен.

Крім того, Фінляндія бере участь у спільній ініціативі Чехії, яка стосується спільної закупівлі оборонних матеріалів з кількома різними європейськими країнами для підтримки України, використовуючи зв’язки з чеськими постачальниками. 

Фінляндія також вирішила брати участь у бронетанковій коаліції на чолі з Польщею, Німеччиною та Італією та в коаліції з інформаційних технологій на чолі з Естонією та Люксембургом. Метою міжнародних продуктивних коаліцій є довгострокова підтримка України.

"З оперативних причин та для гарантії безпечної доставки допомоги додаткова інформація про конкретний вміст, спосіб доставки чи графік допомоги надаватися не буде. Допомога враховувала як потреби України, так і ресурсне становище Сил оборони", - йдеться у повідомленні.