В армії рф невистачає броньованої техніки для продовження війни з Україною, - німецькі ЗМІ

В армії рф невистачає броньованої техніки для продовження війни з Україною, - німецькі ЗМІ

Численні відео з України свідчать, що у російської армії дедалі менше підходящої броньованої техніки для продовження війни з Україною, а її військовим доводиться імпровізувати, використовуючи, наприклад, бойові танки як бронетранспортери.

Такими є результати розслідування з використанням аналізу супутникових знімків, яке опублікувала німецька газета Süddeutsche Zeitung, повідомляє DW.

Журналісти з'ясували, що запаси законсервованої техніки на складах у росії помітно зменшилися.

До вторгнення у розпорядженні армії рф було 3417 танків у робочому стані, пише видання. З початку війни Москва втратила 3160 танків, зазначає волонтерський проект Oryx, який враховує лише візуально підтверджені втрати та оцінки яких вважаються консервативними. (Для порівняння: дослідницький центр RUSI виходить із втрат 4000 одиниць). При цьому два з трьох танків було знищено внаслідок атак, а решту кинуто, пошкоджено або захоплено армією України.

Проблема армії рф у тому, що "ресайклінг" бронетехніки стане неможливим незабаром. Щоправда, передбачити, коли це станеться точно, ніхто не береться.

"Можна розраховувати, що нестача техніки стане проблемою для росії десь за два роки", - говорить Густав Грессель з аналітичного центру Європейської ради з міжнародних відносин.

Інститут вивчення воєн (IISS), у свою чергу, вважає, що росія "протримається ще два-три роки". Такого ж сценарію дотримується і RUSI. Але танки точно не закінчаться швидко та раптово, попереджають у IISS.