Засудили патрульного з Луганщини, який перейшов на бік ворога

Засудили патрульного з Луганщини, який перейшов на бік ворога

За публічного обвинувачення прокурорів Луганської обласної прокуратури правоохоронця зі Старобільщини визнали винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Йому призначили покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також на 3 роки позбавили права обіймати посади у правоохоронних органах та посади, пов’язані з виконанням функцій представника влади, та спеціального звання.

Прокурори в суді довели, що після захоплення Біловодська начальник сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 2 Старобільського райуправління поліції ГУНП в Луганській області зрадив присязі й перейшов на бік ворога.

«Засуджений добровільно вступив до «Біловодського райвідділу внутрішніх справ мвс лнр» на рядову посаду. Отримав вогнепальну зброю для несення «служби» та почав виконувати злочинні накази вищого керівництва. Він дотепер продовжує співпрацю з окупаційною владою, надаючи допомогу у проведенні підривної діяльності проти України», – пояснили у прокуратурі.

Вирок ухвалили заочно. Засуджений відбуватиме покарання з моменту затримання. Наразі його оголосили у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – співробітники управління внутрішньої безпеки у Луганській області ДВБ НПУ.

Нагадаємо, мешканку Попасної визнали винною у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності.