До 15 років засудили керівницю окупаційних «митних органів» на Луганщині

До 15 років засудили керівницю окупаційних «митних органів» на Луганщині

Колегія суддів Шевченківського районного суду Чернівців визнала беззаперечними зібрані Службою безпеки докази вини мешканки Луганщини, яка працювала у податкових і митних органах самопроголошеної «лнр» та змушувала українців вести бізнес відповідно до окупаційного «законодавства».

Про це повідомляє Управління Служби безпеки України у Чернівецькій області.

За даними СБУ, після повномасштабного вторгнення рф жінка добровільно очолила «управління тарифного регулювання та митних платежів державного митного комітету «лнр».

«У травні 2022 року вона в Старобільську зустрілася з українськими підприємцями з нещодавно окупованих територій Луганщини. Зловмисниця переконувала присутніх у необхідності працювати за законодавством «лнр» і сплачувати податки, збори та інші платежі до бюджету цього квазіутворення. Згодом зрадниця особисто їздила до москви і брала участь у робочих нарадах з питань інтеграції «митних органів «лнр» у митну систему рф», – пояснили в СБУ.

За інформацією слідства, до самопроголошеної «лнр» фігурантка вступила раніше – у 2017 році вона стала «заступником начальника Алчевської окружної державної інспекції – начальником управління оподатковування юридичних осіб державної податкової служби лнр».

На підставі зібраних доказів колегія суддів визнала зловмисницю винною за ч. 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Фігурантці призначили 15 років в’язниці заочно. Окрім того, її на 10 років позбавили права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях незалежно від форми власності.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту фактичного її затримання.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше правоохоронця зі Старобільщини визнали винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).