У ДПСУ відповіли на заяви Білорусії та нагадали, "звідки готувався наступ"

У ДПСУ відповіли на заяви Білорусії та нагадали, "звідки готувався наступ"

У Державній прикордонній службі України у черговий раз підкреслили, що будь-які дії Сил оборони на кордоні з Білоруссю спрямовані на захист української держави, проте ніяким чином не пов'язані з зазіхання на чужі території.

Про це повідомив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко для "УП".

 "Останнім часом Білорусь активізувала свої інформаційні вкиди щодо посилення з боку України, зокрема в межах Житомирщини, і що обстановка на білорусько-українському кордоні характеризується наростанням напруженості", - сказав Демченко.

Він заявив, що їм ввижається стягування найрізноманітніших підрозділів, всього наявного озброєння та техніки.

"Кого і що вони тільки не згадували, і хто вже тільки не робив такі заяви. Певно й самі заплуталися в своїх показах. Це знову дуже нагадує тези про те "звідки готувався наступ". Можливо, й карти вже намалювали…", - заявив речник ДПСУ.

Андрій Демченко також зазначив, що йому приємно, що білоруси "не забувають про нашу державу, але нехай не переживають – Україна не становить для них загрози, ми навпаки вимушені оборонятися, в т.ч. і на білоруському напрямку, адже Білорусь продовжує підтримувати терористів, а свого часу відкрила російським загарбникам свій кордон. Україна ж захищає і захищатиме свої території від нападок ворогів".

Крім того, Демченко наголосив, що доки Білорусь перебуватиме в орбіті впливу країни-терористки, доти для України цей напрямок залишатиметься загрозливим.

Тому Сили оборони робитимуть все від них залежне і необхідне, аби посилювати захист української держави.

Зокрема він додав,  Україна дійсно нарощує фортифікаційні спроможності. Але саме для оборони, і аж ніяк не нападу. Тому жодних провокацій, про які постійно говорить білоруська стороні, в цьому немає.

Нагадаємо, що у Міноборони Білорусії заявили, що Україна намагається втягнути їхню країну у війну.