Ворог ускладнив виїзд громадян за межі Луганщини

Ворог ускладнив виїзд громадян за межі Луганщини

Окупанти підвищили мито на закордонні паспорти. 138 дітей окупованої Луганщини «відпочивають» у оборонно-спортивному таборі у волгограді.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

Окупанти посилюють заходи, спрямовані на ускладнення виїзду громадян за межі «рєспублік». Відсьогодні підвищили держмито за отримання загранпаспорту нового зразку. Для дорослих воно склало 6 000 рублів замість 5 000, для дітей — 3 000 замість 2 500 рублів

На окупованих територіях росіяни розширюють програми виховання бойовиків зі шкільної лави: 138 дітей з самопроголошеної лнр. Як розповідають пропагандистські ЗМІ, з дітьми проводять заняття з тактичної та вогневої підготовки, основ радіаційно-хімічного, біологічного захисту та управління БПЛА. З найбільш обдарованих виховують «політруків».

«Протягом навчального року підлітків муштрують у загонах «юнармії», влітку направляють на «спецпідготовку», а через декілька років – на фронт. Списки потенційних «захисників отєчєства» ретельно уточнюються під час медичних обстежень. Тим часом, путін розповідає молоді, що відновлення «лнр» йде досить швидкими темпами. Серед найвищих досягнень: ремонти дахів та водогону у Кіровську, вперше за десять років, та встановлення банкоматів у так званих багатофункціональних центрах надання державних та муніципальних послуг (БФЦ)», - зазначили у ЛОВА.

З числа окупованих у 2022 році населених пунктів до списку потрапили: Щастя, Мілове, Кремінна, Біловодськ, Рубіжне, Лисичанськ, Новоайдар та Станиця Луганська. Як будуть працювати банкомати у знеструмлених містах не зрозуміло. Сєвєродонецьк до переліку не увійшов взагалі.

Луганчани у спеку годинами стоять на вулиці у черзі до пунктів обслуговування мобільного оператора МКС, щоб уточнити свої паспортні дані.

Нагадаємо, на окупованій Луганщині критична ситуація зі сміттям.