Теорія перемоги путіна: в ISW пояснили, як російський диктатор хоче виграти війну

Теорія перемоги путіна: в ISW пояснили, як російський диктатор хоче виграти війну

Теорія перемоги російського президента Володимира путіна полягає у тому, що рф зможе нескінченно просуватися на території Україні. Це стимулюватиме диктатора затягувати війну.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Захід повинен поспішити надати Україні необхідну підтримку для проведення контрнаступальних операцій, щоб скасувати теорію перемоги путіна та уникнути затягування війни більше, ніж це необхідно для забезпечення миру, який є прийнятним для України та її партнерів", - зазначили аналітики.

Водночас президент України Володимир Зеленський попередив, що кожне російське просування на території його країни зміцнює переговорну силу рф. Зокрема цю перевагу російський диктатор може спробувати використати як переговорну силу у сприятливі моменти для досягнення режиму припинення вогню, який дозволить країні-агресорці підготуватися до майбутнього нападу на Україну.

"путін сформулював теорію перемоги, яка припускає, що російські сили зможуть продовжувати поступове повзуче просування нескінченно довго, не дозволяючи Україні проводити успішні контрнаступальні операції та виграти війну на виснаження проти українських сил", - пояснили фахівці.

Підкреслюється, що російське військове командування наразі віддає перевагу послідовним наступальним операціям, які досягають поступового тактичного здобутку, а не проведенню широкомасштабної дискретної наступальної операції, яка має на меті досягнення значних операційних успіхів шляхом швидкого маневру.

"путін і російське військове командування, ймовірно, розглядають повзучі наступальні операції як більш гарантований підхід до досягнення успіху в Україні, ніж масштабні мобільні наступальні дії, і, схоже, визнають реальність того, що російським військам, можливо, доведеться переслідувати окремі оперативні цілі протягом багатьох місяців, якщо не роки", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, що Зеленський озвучив обставини, за яких Україна проведе перемовини з рф.