Викрили чиновниць, які відповідають за розподіл коштів та майна на окупованій Луганщині

Викрили чиновниць, які відповідають за розподіл коштів та майна на окупованій Луганщині

СБУ задокументувала колабораційну діяльність двох чиновниць, яких призначили для контролю за розподілом коштів та захоплених ворогом майнових ресурсів на території Луганщини.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За інформацією, однією з фігуранток є Віолетта Воробйова, у липні минулого року її призначили директоркою «фонду розвитку промисловості лнр».

Як пояснили в СБУ, цю структуру створили загарбники нібито для надання пільгових позик «перспективним» об’єктам місцевої промисловості.

Насправді ж вона здійснює фінансове сприяння тим підприємствам, власники яких активно співпрацюють з окупаційною адміністрацією, є спонсорами «единой россии», належать до керівництва силових відомств рф.

«Отримувачами коштів від ФРП також стають представники великого російського бізнесу, які «зайшли» на Луганщину, аби загарбати українські підприємства, що опинились у зоні окупації», – зазначили в СБУ

До призначення на посаду Воробйова працювала в окупаційній адміністрації Севастополя у тимчасово окупованому Криму.

Другою зловмисницею є «міністерка майнових та земельних відносин лнр» Альона Антонова. Це колишня луганська юристка, яка перейшла на бік ворога і працювала у структурах влади самопроголошеної «лнр».

Очолюване нею «міністерство створено у 2023 році для перерозподілу власності на окупованій території Луганщини в інтересах агресора та місцевих колаборантів.

СБУ повідомила російським призначенкам про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність. Триває досудове розслідування.

Слідчі дії проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, двох псевдоначальників з Луганщини засудили за колабораціонізм - до 9 та 8 років тюрми.