ISW не підтвердив заяви про захоплення росіянами Стельмахівки

ISW не підтвердив заяви про захоплення росіянами Стельмахівки

2 липня російські війська продовжували наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але жодного підтвердженого просування не зробили.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Російські воєнкори продовжували обмінюватися суперечливими претензіями щодо статусу Стельмахівки (на південний схід від Куп’янська), дехто стверджував, що російські війська просунулися до Стельмахівки на два кілометри та увійшли у східні частини населеного пункту, а інші, навпаки, повідомляли, що російським військам ледве вдалося вийти просунулися на 200 метрів у бік Стельмахівки й навіть не намагалися зайти в населений пункт. Контроль ISW щодо оцінки місцевості наразі повідомляє про розташування російських сил приблизно в одному кілометрі від Стельмахівки”, – сказано у повідомленні.

За словами аналітиків, один російський воєнкор стверджував, що російські війська просунулися до траси O-131306 Сватове-Макіївка на схід від Макіївки (на північний захід від Кремінної), хоча ISW ще не спостерігало візуального підтвердження того, що російські сили діють так близько до траси.

“Декілька російських воєнкорів продовжували обговорювати українські контратаки в лісі на захід від Кремінної та стверджували, що українські сили просунулися в цьому районі на 400 метрів за останні 24 години”, – також повідомили в ISW.

Нагадаємо, раніше керівник Луганської ОВА Артем Лисогор повідомляв, що загарбники двічі намагалися просунутися вперед у районі Стельмахівки, де бої не припиняються.