Ексчиновницю зі Старобільщини засудили до 10 років тюрми за колабораціонізм

Ексчиновницю зі Старобільщини засудили до 10 років тюрми за колабораціонізм

За матеріалами СБУ до 10 років ув’язнення за співпрацю з окупантами засудили колишню чиновницю Старобільської РДА.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Слідчі довели, що у березні 2022 року колишня заступниця начальника відділу соціально-економічного розвитку територій Старобільської райдержадміністрації виявила бажання приєднатись до владних структур самопроголошеної «лнр».

Окупанти призначили її начальником «відділу землекористування, архітектури та містобудування адміністрації Старобільсьского району лнр».

Пособниця агресора працює у незаконному органі влади та сприяє утвердженню окупаційних «порядків» у сфері земельних відносин. Вона бере участь у російських пропагандистських заходах та, як зазначили в СБУ, допомагає загарбникам імітувати громадянську активність серед населення окупованої Луганщини.

Крім того, колаборантка очолює створену при окупаційній адміністрації «філію» фіктивного «Союза женщин Донбасса».

Суд визнав правопорушницю винною у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України) та засудив до 10 років позбавлення волі.

Фігурантка переховується на тимчасово окупованій території, тож вирок винесли заочно. Термін відбування покарання рахуватиметься з дня її затримання. Жінку оголосили у розшук.

Досудове розслідування вели слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, Пасічника засудили до 12 років тюрми.