В Україні сьогодні застосовуватимуть три черги відключень, – Укренерго

В Україні сьогодні застосовуватимуть три черги відключень, – Укренерго

Сьогодні, 4 липня, обленерго застосовуватимуть три черги відключень з 13:00 та до 23:00.

Про це повідомляє Укренерго.

“Черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Споживання кожної області розділено на 6 черг. Скільки черг застосовувати у всіх регіонах одночасно визначає Диспетчерський центр Укренерго, для компенсації дефіциту енергії в системі. Яка тривалість черги, яку чергу відключати саме зараз – визначають обленерго у кожному регіоні”, – пояснили у компанії.

Інформацію про те, який графік погодинних відключень, можна дивитися на офіційних сайтах обленерго та на їхніх майданчиках у соцмережах.

Головною причиною застосування графіків погодинних відключень в Укренерго називають наслідки восьми ракетних та дронових ударів по українських електростанціях, які росіяни здійснили з початку цього року. На дефіцит потужності в системі також впливає зростання споживання через літню спеку.

Крім того, через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. Через негоду знеструмлювались споживачі у Тернопільській, Хмельницький, Чернівецькій областях.

З технічних причин знеструмлювалися споживачі у Запорізькій, Житомирській, Рівненській областях. Технічні причини відключень, зазначили енергетики, пов’язані з впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі.

Нагадаємо, у неділю, 2 червня, в Україні сталася важка ситуація в енергосистемі через російські обстріли.