Пропагандистці та організаторці «виборів путіна» з окупованої Луганщини повідомили про підозру 

Пропагандистці та організаторці «виборів путіна» з окупованої Луганщини повідомили про підозру 

СБУ задокументувала колабораційну діяльність організаторки «виборів» президента рф та пропагандистських масових заходів на тимчасово окупованій Луганщині.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За даними слідства, художня керівниця Старобільського будинку культури пішла на співпрацю з ворогом та добровільно погодилась на призначення «заступником голови виборчої дільниці № 420 Старобільського муніципального округу лнр».

15-17 березня 2024 року, під час кампанії з псевдовиборів російського диктатора, вона забезпечила роботу цієї виборчої дільниці.  Крім того, жінка неодноразово брала участь в агітаційних масових заходах окупантів на Старобільщині.

Слідчі задокументували, що у 2022-2023 роках фігурантка спільно з представниками окупаційної влади підготувала, організувала та провела низку «урочистостей» з нагоди російських «свят». У складі агітаційної команди їздила по населених пунктах Луганщини з пропагандистськими виступами на підтримку війни рф проти України. Під час заходів використовувалася символіка російської агресії, ретранслювалися меседжі кремлівської пропаганди.

Зловмисниці повідомили про підозру за ч. 5 та 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).  Їй загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Досудове розслідування ведуть слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно «голови виборчої комісії лнр» та її «заступниці».