В ISW пояснили, що допоможе Україні зірвати плани росії щодо наступу

В ISW пояснили, що допоможе Україні зірвати плани росії щодо наступу

Збройні Сили зможуть зірвати масштабні наступальні операції рф, якщо західні союзники дозволять України бити по військових об'єктах на території росії.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За приклад аналітики наводять удари ЗСУ наприкінці червня. Тоді, згідно з супутниковими знімками, Україна успішно атакувала командний пункт російського полку в Бєлгородській області, ймовірно, з іноземної зброї.

Розташування об'єкта біля лінії фронту та менш ніж за кілометр від кордону, дозволяє припустити, що він мав значення в операціях росіян у Харківській області. Водночас останні супутникові знімки показують істотні пошкодження будівлі.

Аналітики вважають, що українські військові атакували пункт французькою високоточною бомбою Armement Air-Sol Modulaire Hammer.

"Це підтверджує той факт, що Україна може зірвати російські наступальні операції, якщо країни Заходу продовжать скасовувати обмеження на використання ЗСУ своїх озброєнь для ударів по військових об'єктах в росії", - заявили експерти.

На думку фахівців, Україна повинна мати можливість використовувати надану Заходом зброю, зокрема ракети ATACMS, для завдання ударів по російських військових цілях в оперативному тилу і глибокому тилу рф, щоб суттєво підірвати ворожі операції в широкому масштабі.

 Нагадаємо, що рф посилює тиск на українські авіабази, щоб завадити передачі F-16.