Удар по по Охматдиту був цілеспрямований, - Defence Express

Удар по по Охматдиту був цілеспрямований, - Defence Express

8 липня відбулася ракетна атака по багатьом містам України, зокрема й по Києву. Під час атаки рф вдарила й по Охматдиту у Києві, яка є найбільшою дитячою лікарнею в Україні. Ракета влучила у корпус, де знаходилось токсикологічне відділення й діти перебували на діалізі. Експерти Defence Express впевнені, що удар був цілеспрямований.

Про це йдеться у їхньому матеріалі.

Фахівці розповіли, що на відео з моментом влучання зафіксовано, що крилата ракета заходить на ціль після гірки.

"Наразі складно сказати, яка саме це була крилата ракета, але відомо, що для атаки ворог використав Х-101, які були запущені з Ту-95МС. Важливо зазначити, що на відео не зафіксовано жодних ознак того, що вона підбита чи пошкоджена. Також, через те, що ракета знаходиться на термінальній стадії польоту після традиційного маневеру "гірка" перед ударом, вона не відхилилась від курсу", - пояснили у  Defence Express.

Так, згідно зі слів експертів, відео з атакою російською крилатою ракетою, яка "на жаль не була збита, є доказом того, що саме дитяча лікарня й була ціллю для удару".

Зазначено, що саме координати Охматдиту були занесені в її пам'ять, як мішень і ця атака - не випадковість та не результат низької точності російських ракет або невірно прокладеного маршруту.

Також у виданні нагадали, що поки рятувальники розгрібають завали у Києві, декілька разів оголошувалась повітряна тривога. Також було чути роботу засобів ППО.

Тому не виключно, що рф намагалась використати "найбільш підступну тактику із повторним ударом по рятувальниках та вцілілих".

Також експерти наголосили: ця атака по дитячій лікарні повністю повторює авіаудар по Маріупольському театру 16 березня 2022 року, коли попри величезні написи "Дети", російські пілоти завдали удар.

"При цьому тоді російська авіація здійснювала бомбардування вільнопадаючими бомбами, тобто скидала їх безпосередньо над містом, а російські пілоти чудово бачили сам напис", - уточнили у статті.

Нагадаємо, що рф також завдала удару по Дніпропетровщині.