Викрили ще одного «ректора» з Луганщини, який впроваджує освітні стандарти рф

Викрили ще одного «ректора» з Луганщини, який впроваджує освітні стандарти рф

За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури повідомили про підозру псевдоректору «державного навчального закладу лнр». Йому інкримінують вчинення дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, мешканець Луганська почав підтримувати окупаційну владу та співпрацювати з ворогом після захоплення окремих територій регіону. Працював першим проректором з навчальної роботи Луганського аграрного університету.

У 2015 році на базі даного ВНЗ розпочав свою діяльність у «державному навчальному закладі лнр «Луганський державний аграрний університет». Узимку 2020 року фігурант став «т.в.о. ректора» вказаного псевдовишу.

Як пояснили у прокуратурі, своїми наказами він декілька разів перейменовував ввірений окупантами йому навчальний заклад. З того часу й дотепер ‒ це «федеральний державний бюджетний освітній заклад вищої освіти «Луганський державний аграрний університет імені К. Є. Ворошилова».

Після повномасштабного вторгнення рф підозрюваний очолив даний заклад.

«Псевдоректор висловлює підтримку окупаційній владі, організовує роботу вишу за законодавством рф та впроваджує стандарти освіти держави-агресорки», – зазначили правоохоронці.

Наразі вирішується питання щодо оголошення його у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, СБУ задокументувала колабораційну діяльність організаторки «виборів» президента рф та пропагандистських масових заходів на тимчасово окупованій Луганщині.