Отримав підозру очільник окупаційного «парламенту» самопроголошеної «лнр»

Отримав підозру очільник окупаційного «парламенту» самопроголошеної «лнр»

СБУ зібрала доказову базу щодо колаборанта Дениса Мірошниченка, який очолює незаконний «народный совет лнр» та регіональне відділення партії «єдиная россия» на захопленій ворогом Луганщині.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За даними слідства, на початку 2023 року фігурант разом з представниками держдуми рф займався формуванням «партійної команди» та створенням в окупованих містах області осередків «єдиной россии». Він особисто видавав партійні квитки та значки охочим приєднатись до путінської партії.

У вересні 2023 року колаборант через організовані агресором псевдовибори увійшов до складу окупаційного «парламенту» та отримав посаду «председателя народного совета лнр».  Наразі він продовжує керувати цією структурою. У співпраці з окупаційною адміністрацією бере участь у заходах політичного характеру, спрямованих на підтримку політики кремля.

Крім того, Мірошниченко проводить активну інформаційну діяльність на користь агресора, публічно підтримує війну рф проти України та виправдовує злочини окупантів.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 5 та 6 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Оскільки фігурант переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Луганщини, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Розслідування проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Ранфше повідомлялося, що підозру отримали шестеро окупаційних “депутатів“ з Луганщини.