На Донеччині військовий та директор благодійного фонду налагодили схему переправляння ухилянтів, - ДБР

На Донеччині військовий та директор благодійного фонду налагодили схему переправляння ухилянтів

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовослужбовцю та директору одного з благодійних фондів, які за гроші переправляли за кордон військовозобов’язаних чоловіків під виглядом волонтерів.

Про це повідомляє ДБР.

Зокрема, директор благодійного фонду оформив та видав «клієнту» волонтерське посвідчення для перетину державного кордону. Спочатку ціна «послуги» складала 6 тисяч доларів, потім від чоловіка захотіли вже 12 тисяч доларів.

5 липня у Києві працівники Бюро затримали військовослужбовця під час отримання частини оплати у сумі 8,5 тисяч доларів від ухилянта.

Під час обшуків у організаторів оборудки правоохоронці вилучили мобільні телефони, документи, що можуть свідчити про вчинення злочину, а також майже 20 тисяч доларів та 4 тисячі євро.

Військовослужбовцю та директору благодійного фонду повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою директору благодійного фонду. Військовослужбовцю вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 181 тисячу гривень.

Слідство триває, правоохоронці встановлюють повне коло причетних до оборудки осіб.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Нагадаємо, працівники ДБР повідомили про підозру колишньому співвласнику «Приватбанку» Геннадію Боголюбову та затримали прикордонника, який сприяв йому у незаконному перетині кордону.