ЛОВА: у Сєвєродонецьку місцевим пропонують нелегальний інтернет

ЛОВА: у Сєвєродонецьку місцевим пропонують нелегальний інтернет

У Сєвєродонецьку за 7 тисяч рублів окупанти пропонують людям нелегальний інтернет, який дозволить завантажувати текстові повідомлення. У зруйнованій Попасній росіяни не відкриватимуть магазинів – працює автолавка.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

“Жителям захоплених у 2022 році прифронтових міст та сіл росіяни вже навіть не обіцяють, коли повернуть мобільний зв’язок та інтернет. Востаннє офіційно мобільні послуги там можна було отримати ще в лютому 2023 року. Відтоді населення перебуває в інформаційному вакуумі. Щоправда, в Сєвєродонецьку можна обійти деякі заборони й доєднатися до мережі. Ціна питання – 7 тисяч рублів”, – зазначили у ЛОВА.

Це вартість підсилювача, робота якого дозволить отримувати текстові повідомлення й іноді зображення. Для завантаження відео ресурсу не вистачає.

“Окупанти вщент зруйнували Попасну та навколишні населені пункти. У місті замість 20 тисяч наразі залишаються кілька сотень місцевих. За два роки в населеному пункті не проводилося ніяких відновлювальних робіт. Їх не слід і очікувати, бо загарбники вирішили недоцільним відбудовувати Попасну. Навіть частково. Навіть інфраструктуру”, – також повідомили в обласній адміністрації.

За інформацією, у місті немає жодного магазину. Однак альтернативу знайшли. Віднедавна там працює одна із 50 наданих самопроголошеній «лнр» кремлем автолавок. Ті, в кого є гроші, можуть придбати в ній продукти харчування по цінах, встановлених підприємцями. Приїздить магазин на колесах не щодня, бо має обслуговувати зруйновані рф села Попаснянської та Гірської громад, зокрема, Комишуваху та Тошківку.

Нагадаємо, раніше керівник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк повідомляв, що в окупованому Сєвєродонецьку дотепер немає зв’язку. Людям, які хочуть подзвонити родичам на підконтрольну територію, доводиться виїжджати за межі міста. Вони ризикують тим, що телефони перевіряють окупанти.