Одного з головних податківців столиці затримали на хабарях

Одного з головних податківців столиці затримали на хабарях

Служба безпеки викрила на корупції виконуючого обовʼязки заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у Києві.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що посадовець причетний до вимагання неправомірної вигоди від столичних підприємців.

Слідчі задокументували, як фігурант одержував хабарі від директора київської компанії, яка займається гуртовою торгівлею твердим, рідким та газоподібним паливом

“В обмін на грошову “винагороду” чиновник обіцяв підприємцю надати ліцензії на продаж пального”, - йдеться у повідомленні.

Для комунікації з очільником компанії та передачі хабаря посадовець залучив свого знайомого.

Служба безпеки задокументувала одержання чиновником першої частини неправомірної вигоди та затримала його разом із посередником під час передачі другого “траншу”.

Обом затриманим оголосили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Ведуться слідчі дії, спрямовані на встановлення і притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи щодо ліквідації корупційної схеми проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, СБУ затримала керівників Департаменту Держмитслужби, які "обклали даниною" регіональні митниці.