Трьом мешканкам Луганщини повідомили про підозру за проведення "виборів путіна"

Трьом мешканкам Луганщини повідомили про підозру за проведення "виборів путіна"

За процесуального керівництва Лисичанської та Старобільської окружних прокуратур Луганської області повідомили про підозру трьом мешканкам Луганщини в участі в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканки Попасної, Старобільська та Марківки після повномасштабного вторгнення рф почали співпрацювати з ворогом.

Серед підозрюваних ‒ колишні начальниці відділу кадрів Попаснянської центральної районної лікарні та відділу ведення Державного реєстру виборців у Старобільській райдержадміністрації й вчителька.

У березні 2024 року під час проведення «виборів президента рф» перша фігурантка стала «головою ДВК м. Первомайська лнр».

Інші дві забезпечили проведення псевдовиборів у Старобільському районі «лнр». Одна ‒ в якості «голови ТВК району», остання ‒ «члена ТВК у смт Марківка».

Усі підозрювані брали безпосередню участь в організації роботи дільниць, підрахунку «голосів» та оголошенні «результатів».

«Голови» також координували діяльність підлеглих і слідкували за порядком проведення «волевиявлення». Також вони висловлювались на підтримку держави-агресорки.

Наразі вирішують питання щодо оголошення їх у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, судитимуть «депутатів лнр», які організували псевдореферендум на Луганщині.