Окупанти відшкодовуватимуть збитки за відібране майно українців на ТОТ – Мінреінтеграції

Окупанти відшкодовуватимуть збитки за відібране майно українців на ТОТ – Мінреінтеграції

Причетні до позбавлення українців їхньої нерухомості на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) у майбутньому відшкодовуватимуть збитки.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

За інформацією, багато українців виїхали з ТОТ, залишивши там майно. Окупаційна влада вимагає, щоб вони поверталися, погрожуючи конфіскувати житло й заселити туди інших людей.

“Особи, які заселяються в житло, незаконно конфісковане в українських громадян на ТОТ, будуть не тільки притягнуті до кримінальної відповідальності (з можливим оголошенням у міжнародний розшук). Вони також будуть у майбутньому відшкодовувати збитки законним власникам нерухомості (в тому числі в межах міжнародних судових процесів)”, – сказано у повідомленні.

Українців, які мають інформацію про факти незаконного заселення сторонніх осіб у житло на ТОТ, а також про осіб, причетних до таких дій, просять повідомляти правоохоронним органам України або на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548.

Нагадаємо, раніше керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко розповів про схему "націоналізації" житла українців на окупованій Луганщині.