Експосадовці, медики, фермери та вчителі: викрили ще 18 мешканців Луганщини, які влаштувалися на роботу до окупантів

Експосадовці, медики, фермери та вчителі: викрили ще 18 мешканців Луганщини, які влаштувалися на роботу до окупантів

Прокурори органів прокуратури Луганщини скерували до суду обвинувальні акти стосовно 18 громадян за фактом добровільного обрання до незаконного органу влади, створеного на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Розслідування встановило, що обвинувачені, серед яких колишні посадовці, працівники медичних установ, фермерських господарств та вчителі, влітку минулого року зареєструвалися кандидатами у «депутати рад муніципальних округів лнр першого скликання» в захоплених населених пунктах Луганщини.

Усі вони представляли ворожі політичних партій «єдина росія» та «ліберально-демократична партія росії».

За результатами псевдовиборів, які відбулися на початку вересня 2023 року, один фігурант став «заступником голови ради Біловодського муніципального округу лнр».

Ще двоє очолили «постійні комісії з соціальної політики, справ молоді та господарства й з соціально-економічного розвитку та питань ЖКГ ради Новоайдарського муніципального округу лнр».

Інші троє увійшли до складу «ради Білокуракинського муніципального округу лнр», ще троє ‒ «Біловодського», по двоє ‒ «Троїцького», «Станично-Луганського», «Старобільського», по одному ‒ «Сватівського», «Новоайдарського», «Марківського».

«Усі фігуранти сприяють легалізації законодавства держави-агресора на тимчасово окупованій території Луганської області», – зазначили у прокуратурі.

Наразі всіх їх оголосили в розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід – співробітники Управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Луганській області.

Нагадаємо, трьом мешканкам Луганщини повідомили про підозру за проведення "виборів путіна".