Власенко назвав кількість “націоналізованого” окупантами житла на території Сєвєродонецька та району

Власенко назвав кількість “націоналізованого” окупантами житла на території Сєвєродонецька та району

З березня 2024 року окупаційна влада “націоналізувала” приблизно три сотні квартир та будинків на території Сєвєродонецького району.

Про це в ефірі “Першого” розповів начальник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

За його словами, “націоналізація безхазяйного майна" на окупованій Луганщині продовжується та “навіть набуває певних обертів”.

Він нагадав, що цей процес почався кілька років тому, але це були місцеві ініціативи окупаційних адміністрацій. У березні цього року окупанти прийняли закон, який "дає їм право робити націоналізацію житла, умовно, на законних підставах".

“І зараз певний такий бум на всій окупованій Луганщині щодо визначення безхазяйного майна. За нашими підрахунками, з початку дії цього закону, саме з березня, приблизно три сотні квартир, будинків на території Сєвєродонецького району вже націоналізували, забрали. З них десь половина - це безпосередньо Сєвєродонецьк”, - сказав Власенко.

Він додав, що цей житловий фонд використовується для видачі тим гастарбайтерам, які приїжджають на окуповану Луганщину. Це або силовики, військові, або представники соцслужб.

Нагадаємо, віцепрем'єрка, очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук на тлі погроз окупантів “націоналізувати” житло українців закликала переселенців не їхати на тимчасово окуповані території.