“Здавала” українських патріотів: підозру отримала колаборантка з окупаційної поліції на Луганщині 

“Здавала” українських патріотів: підозру отримала колаборантка з окупаційної поліції на Луганщині 

Служба безпеки оголосила про заочну підозру у колабораціонізмі мешканці Біловодська, яка працює в окупаційній “поліції”.

Про це повідомляє Управління СБ України в Івано-Франківській області.

За даними досудового розслідування, на початку вторгнення жінка “здавала” російським військам колишніх учасників АТО та патріотично налаштованих місцевих мешканців.

Зі встановленням окупаційного режиму вона пішла на службу до створеного ворогом “правоохоронного органу”. СБУ встановила, що жінка обійняла посаду “дільничного” у “Біловодському районному відділі поліції”.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру у добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). На колаборантку чекає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Досудове розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Нагадаємо, pа матеріалами СБУ до 9,5 років тюрми засудили ексчиновницю з Луганщини, яка отримала “керівну посаду” та нагороду від окупантів.