Лисогор розпорядився визнати “Житлосервіс “Світанок” критично важливим

Лисогор розпорядився визнати “Житлосервіс “Світанок” критично важливим

Керівник Луганської ОВА Артем Лисогор підписав розпорядження, яким зобов’язав визначити “критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення” декілька комунальних підприємств області.

Відповідний документ опублікували на сайті ЛОВА.

Серед них сєвєродонецьке КП “Житлосервіс “Світанок”.

Також до таких підприємств віднесли Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер, Луганську обласну спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву, Луганську обласну спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву “Олімпійська надія” та Біловодський центр первинної медико-санітарної допомоги.

Нагадаємо, раніше ми писали, чим займалися релоковані КП Сєвєродонецька у 2023 році. Згідно з даними Prozorro, “Житлосервіс “Світанок” у 2023 році закуповувало генератори, бензин, зарядну станцію та замовляло послуги з ремонту автомобілів. Усі тендери не перевищували сто тисяч гривень. Товари мали бути доставлені у Дніпро на вул. Олександра Поля, 98д.

За 2023 рік керівник цього КП Юрій Перцюх отримав зарплату у розмірі 764 429 гривень.

Пізніше стало відомо, що керівник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк збільшив запланований обсяг фінансування Міської цільової програми забезпечення функціонування комунальних підприємств, які надають житлово-комунальні та інші послуги на території Сєвєродонецької міської територіальної громади, на 2024 рік. Зокрема, з 3300 тис. грн. до 4619,6 тис. грн. збільшили орієнтовні обсяги фінансування заходів для забезпечення функціонування КП “Житлосервіс “Світанок”.