Мінсоцполітики та Мін’юст обмінюватимуться даними про ВПО та божників: подробиці

Мінсоцполітики та Мін’юст обмінюватимуться даними про ВПО та божників: подробиці

Мінсоцполітики та Мін’юст планують обмінюватися інформацією щодо внутрішньо переміщених осіб та боржників через свої ресурси.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Зазначається, що відомства уклали два договори про інформаційну взаємодію. Вони передбачають, що Мінсоцполітики передаватиме дані про внутрішньо переміщених осіб, а Мін'юст зі свого боку – про боржників.

Як пояснили у міністерстві, державним та приватним виконавцям не потрібно буде більше надсилати листами запити до Мінсоцполітики, щоб уточнити інформацію про внутрішньо переміщених осіб-боржників.

“Так, від ресурсу Мін'юсту – Автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП) – направлятимуть запити до ресурсу Мінсоцполітики – Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС). Це дозволить державним та приватним виконавцям оперативно отримувати необхідні дані про боржників, які стоять на обліку ВПО, а отже виконувати рішення судів та інших органів”, – йдеться у повідомленні. 

Водночас від ресурсу Мінсоцполітики зможуть направляти запити до ресурсу Мін'юсту щодо боржників – отримувати відомості про факт несплати аліментів. У відомстві наголосили, що це спростить призначення та виплату державної тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. 

Для реалізації обміну вже йдуть активні перемовини з партнерами, щоб залучити фінансування, зауважили у Мінсоцполітики.

Нагадаємо, Мін’юст розпочав оцифрування актів цивільного стану громадян з Луганщини та Донеччини.