Вища рада правосуддя звільнила суддю з Луганщини за істотний проступок

Вища рада правосуддя звільнила суддю з Луганщини за “істотний проступок”

23 липня 2024 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення Віталія Колядова з посади судді Старобільського районного суду на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Про це йдеться на сайті ВРП.

Зазначимо, згідно з цим пунктом статті підставами для звільнення судді є вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов'язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді.

У раді правосуддя зазначили, що Колядова відрядили до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області, однак на робоче місце протягом тривалого часу він не прибув,

“Це свідчить про грубе та систематичне нехтування ним обов’язками судді та морально-етичними принципами поведінки судді, прояв неповаги до інших суддів. Допустив поведінку, що порочить звання судді, підриває авторитет правосуддя, зокрема в питаннях дотримання норм суддівської етики та стандартів поведінки, які забезпечують суспільну довіру до суду”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) проводить 329 повних перевірок декларацій держслужбовців. Серед них є рятувальники, суддя та керівники військових адміністрацій Луганської області.