Сирський визнав, що армія рф має набагато кращі ресурси: "У них всього більше, танків, БМП, солдатів"

Сирський визнав, що армія рф має набагато кращі ресурси: "У них всього більше, танків, БМП, солдатів"

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський визнав, що зараз росіяни мають набагато кращі ресурси. У них всього більше: танків, БМП, солдатів.

Про це він сказав в інтерв'ю The Guardian.

За його словами, російські початкові 100 тис. сил вторгнення зросли до 520 тис., з метою до кінця 2024 року 690 тис. солдатів. Цифри по ЗСУ він не оприлюднив.

"Коли справа доходить до обладнання, то тут співвідношення 1:2 або 1:3 на їхню користь", — сказав Сирський. З 2022 року кількість російських танків зросла вдвічі – з 1700 до 3500. Артилерійські системи зросли втричі, а бронетранспортери зросли з 4500 до 8900.

"Противник має значну перевагу в силах і засобах", – сказав Сирський. "Тому для нас справді на першому плані стоїть питання постачання, питання якості".

Саме ця перевага людей і машин пояснює останні події на полі бою, зазначає видання, і додає, що "з осені минулого року Збройні сили України неухильно відступають". 

Сирський визнав, що все "дуже складно".

"російський агресор атакує наші позиції на багатьох напрямках", - сказав він. Чи можна зупинити просування росії? Так, звісно. Перш за все, це залежить від наших мужніх солдатів, наших офіцерів", – сказав він. За його словами, досить часто "стійкі та героїчні" українські підрозділи перемагали більші угруповання ворога.

Водночас Сирський сказав, що й втрати в росіян набагато більші, ніж в ЗСУ.

"Втрати Кремля були втричі більші за українські, а на окремих напрямках навіть більше, сказав Сирський". "Їх кількість вбитих набагато більша", - підкреслив він. 

Нагадаємо, раніше Сирський казав, що аби зупинити наступ чисельно переважаючого ворога потрібне ефективне вогневе ураження основних сил противника та його резервів на дальніх підступах, комплексне ураження противника перед переднім краєм, стійке утримання підготовлених в інженерному відношенні рубежів і позицій, максимально ефективне використання всіх можливостей зброї та боєприпасів, насамперед бойових дронів, в яких Україна має перевагу.