Безвісти зникли рідні: у луганській поліції розповіли, як діяти

Безвісти зникли рідні: у луганській поліції розповіли, як діяти

Громадяни України можуть звернутися до ГУНП у Луганській області в разі зникнення близьких або наявності інформації, яка може допомогти у розслідуванні таких справ.

Про це повідомляє Поліція Луганської області.

Зокрема, про втрату зв’язку з рідними, близькими чи знайомими, які мешкали або перебували на території Луганської області, можна повідомити:

  • зателефонувавши до чергової частини ГУНП в Луганській області за телефоном +380669208457;
  • залишивши повідомлення на сторінці “Поліція Луганської області” у Фейсбуці за посиланням;
  • спрямувавши заяву про злочин на поштову адресу su@lg.police.gov.ua.

Правоохоронці наголосили, що для прискорення та більш точної ідентифікації загиблих цивільних осіб та оборонців, особу яких не встановили, є необхідність надати біологічні зразки як мінімум двох близьких родичів (біологічні матір, батько, діти, брат, сестра, бабуся, дідусь) безвісти зниклого за особливих обставин.

Також у поліції звернулися до громадян, які володіють інформацією, що може допомогти слідчим ГУНП в Луганській області вести досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами зникнення безвісти громадян, незаконного позбавлення волі, загибелі або поранення осіб на території Луганської області.

З такою інформацією можна цілодобово звертатися до Центру з розшуку осіб зниклих безвісти за особливих обставин СУ ГУНП в Луганській області за телефоном 099-774-52-23 або за адресою: м. Дніпро, вул. Філософська, 39-А, кабінет 410.

Крім того, за вказаними адресою та номером можна отримати інформацію про слідчих, які ведуть досудове розслідування у кримінальних провадженнях вищезазначеної категорії, та їхні контактні дані.

Нагадаємо, Луганщина займає друге місце за кількістю безвісти зниклих осіб.