Засудили поліцейську з Луганщини, яка перейшла на бік ворога

Засудили поліцейську з Луганщини, яка перейшла на бік ворога

За публічного обвинувачення прокурорів Луганської обласної прокуратури інспекторку сектору кадрового забезпечення Старобільського райуправління поліції ГУНП в Луганській області визнали винною у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Її засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавили на 3 роки права обіймати посади у правоохоронних органах та посади, пов’язані з виконанням функцій представника влади, та спеціального звання.

Прокурори у суді довели, що після повномасштабного російського вторгнення правоохоронниця зрадила присязі й перейшла на бік ворога.

Засуджена добровільно обійняла посаду «начальника відділу кадрів Старобільського райвідділу внутрішніх справ мвс лнр».

Вона передавала дані діючих співробітників правоохоронних органів окупантам, після чого ті приходили з погрозами та обшуками до їхніх родичів.

Вирок ухвалили заочно. Засуджена відбуватиме покарання з моменту затримання.
Наразі її оголосили у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у Краматорську, оперативний супровід – співробітники управління внутрішньої безпеки у Луганській області ДВБ НПУ.

Нагадаємо, за матеріалами СБУ до 10 років тюрми за пособництво агресору заочно засудили колишнього керівника Кремінської філії ДП “Луганський облавтодор”.