Яку стипендію отримуватимуть спортсмени Луганщини

Яку стипендію отримуватимуть спортсмени Луганщини

Семеро провідних спортсменів зі складу збірної України з олімпійських видів спорту отримуватимуть обласні стипендії у сумі 10 220 гривень.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Троє з них – учасники Олімпійських ігор-2024 у Парижі. Це – гімнаст Радомир Стельмах, який цьогоріч став чемпіоном Європи. А також стрибуни у воду Анна Письменська та Олег Колодій. Анна у 2024 році стала срібною призеркою європейської першості, а Олег посів шосте місце на чемпіонаті світу.

У списку ще троє стрибунів у воду – Соф’я Есман минулоріч стала шостою на кубку світу, а Аліса Мєшкова з Діаною Шевченко перемогли на чемпіонаті Європи серед юніорів. Обласну стипендію також призначили бронзовій призерці чемпіонату Європи серед юніорів з важкої атлетики Ганні Калашник.

Також 16 перспективним спортсменам з олімпійських видів спорту виплачуватимуть по 5 110 гривень. Серед них представники важкої атлетики (Тетяна Андріященко, Тетяна Буднікова, Сергій Котелевський, Марк Лєванзов, Софія Наумова, Ангеліна Селіванова), стрибків у воду (Аліна Бурсова), велосипедного спорту (Катерина Величко, Катерина Набережна, Данило Сурженко, Вікторія Ярошенко), греко-римської боротьби (Святослав Калашніков), скелелазіння (Владислав Макогон, Ярослава Пащук), легкої атлетики (Роман Скурідін), настільного тенісу (Андрій Шамрай).

П’ятеро провідних спортсменів з неолімпійських видів спорту отримуватимуть по 8 760 гривень – пауерліфтери Микола Бараннік, Олександр Лужбін, Наталія Череменко, призери світових першостей з класичного жиму лежачі Ганна Кадацька та багатирського багатоборства Олександр Дубовий.

По 10 220 тисяч гривень щомісяця надаватимуть провідним спортсменам – особам з інвалідністю: Олександру Дмитриєнку (переможець ЧЄ-2023 з легкої атлетики) та Наталії Олійник (переможниця ЧС-2023 з пауерліфтингу).

Четверо перспективних спортсменів – осіб з інвалідністю отримуватимуть по 5 110 гривен. Це – переможці та призери чемпіонату України з плавання Артем Кочергін, Роман Куценко, Марина Низова, Ганна Поліщук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 34 луганських спортсмени отримуватимуть обласні стипендії. Однак, тоді не повідомлялося, кому саме її призначили.