Затримали військових, які захоплювали Сєвєродонецьк. Їм загрожує довічне ув’язнення

Затримали військових, які захоплювали Сєвєродонецьк. Їм загрожує довічне ув’язнення

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще п’ятьох зрадників, які воювали проти Сил оборони на східному фронті. Серед них – військові, які захоплювали Сєвєродонецьк та Попасну.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

У червні цього року окупанти намагалися прорватися до Сіверська та Торецька на Донеччині. Тоді українські захисники знищили майже весь особовий склад штурмових груп агресора, а інших – взяли у полон.

Серед них – четверо мешканців тимчасово захопленої частини території Донецької та Луганської областей. У лютому та березні 2022 року вони вступили до окупаційних угруповань Південного військового округу збройних сил рф.

Один з них – снайпер з 85-ї окремої мотострілецької бригади країни-агресорки. У складі ворожий військ брав участь в захопленні Попасної на Луганщині.

Ще двоє – командир відділення та водій з 4-ї окремої мотострілецької бригади військ рф, які брали участь у захопленні Сєвєродонецька.

Після цього вони штурмували позиції ЗСУ в районах Білогорівки та Золотарівки з метою прориву до Сіверська.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру (відповідно до вчинених злочинів) за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора).

Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Нагадаємо, до 15 років ув’язнення засудили поліцейську з Луганщини, яка перейшла на бік ворога.